Marit Larsen

Marit Elisabeth Larsen ble født den 1. juli 1983. Larsen kommer fra Lørenskog, og hun er en norsk vokalist, tekstforfatter og musiker. Marit Larsen kommer fra en musikalsk familie og hun spilte fiolin som barn. Allerede som 13-åring ble Larsen nominert til Spellemannsprisen 1996 for platen «Marit & Marion synger kjente barnesanger». Marit Larsen fikk internasjonal oppmerksomhet da hun i tenårene var medlem av popduoen M2M sammen med barndomsvenninnen Marion Ravn. I M2M spilte Larsen gitar, hun hadde ansvar for tekstskrivingen og sang over halvparten av vokalene. Etter å ha turnert rundt i nesten hele verden og produsert hele to album med store hits som for eksempel «Don’t Say You Love Me», «Mirror Mirror» og «Everything», brøt Ravn og Larsen samarbeidet i september 2002.

Tilbake til skolebenken

Etter bruddet i M2M tok Larsen en pause fra musikkverdenen for å dra tilbake på skolebenken. Det tok ikke lange stunden for interessen for musikk var på topp igjen, og i 2004 og 2005 opptrådte hun på flere norske scener. Hun viste en ny musikkstil med et mer instrumentalt og lyrisk preg. I oktober 2004 fremførte Larsen tre nye sanger på NRK-radio, og Larsen hadde til og med lært seg å spille piano. Den unge artisten opptrådte også på by:Larm i februar 2005. I august 2008 kom singelen «If a song could get me you» ut. Den var i 14 uker sammenhengende den mest spilte låten på radio i Norge. Larsen spilte på Nobelkonserten i 2008.

Debutalbum

Høsten 2005 spilte Marit Larsen inn debutalbumet sitt for et nytt plateselskap kalt EMI Records. Hennes første singel med tittelen «Don’t Save Me», kom på radioen i 2006, og den klatret med en gang opp på VG-listas Top 20. Da låten hadde vært ute i to uker, kapret den førsteplassen på VG-lista. Albumet «Under the Surface» ble lansert i Norge den 6. mars 2006, og inneholdt elleve sanger hvor Larsen hadde skrevet mesteparten selv. Albumet ble kritikerrost og fikk bare gode beskrivelser. Under Spellemannprisen 2006 vant hun prisen for Årets kvinnelige artist for albumet, og prisen for Årets musikkvideo for videoen til «Don’t Save Me», som også var nominert til Årets hit. For albumet fikk hun dessuten Alarmprisen 2007 i klassen pop. Samme år solgte Marit Larsen sitt debutalbum til gullplate, og dette på under en måned. 13. oktober 2008 kom hennes andre soloplate ut kalt «The Chase». Den første singel fra platen het «If a Song Could Get Me You», og den gikk rett til topps på VG-lista i sin første uke. Både den første og andre platen hennes er produsert av Kåre Vestrheim. Låten «Steel my heart» fra «The Chase» ble brukt i filmen med tittelen «I et speil, i en gåte».

Prisvinnende artist

Marit Larsen har til sammen vunnet to Spellemannspriser og vært nominert til åtte Spellemannspriser i ulike klasser. Artisten har også vunnet Alarmprisen 2007, Gammleng-prisen 2010 og Edvard-prisen 2017. I tillegg ble hun nominert til Echo Awards i Tyskland for klassen beste kvinnelige internasjonale popartist sammen med P!nk, Lady Gaga, Beyoncé og Whitney Houston.

  1. september 2016 giftet Larsen seg med den tidligere håndballspilleren Alexander Buchmann i Oslo. Selve bryllupet var en hemmelighet, og hun annonserte ingenting for fansen før etter at paret hadde giftet seg. Selve kjæresteforholdet var også en hemmelighet, og paret hadde vært sammen i to år før de ga hverandre sitt «Ja». Ektemannen til Larsen jobber i Leger uten grenser og han er bosatt i New York, USA. Larsen forteller at hun møtte sin ektemann på en fest og at hun i starten prøvde å snike seg unna, men at kjærligheten blomstret raskt.
Privacy Policy